Single post

Kollë e zgjatur në COVID – fjala e një mjeku të ORL -së

Kollitja është mënyra e trupit për të mbrojtur mushkëritë dhe rrugët e frymëmarrjes, duke nxjerrë jashtë agjentët, pluhurin dhe sekrecionet që i infektojnë ato ata irritojnë. Ky është roli normal i mushkërive. Ne folëm me Dr. Bekim Arifi specialist i Otorinolaringologjise nga Bujanovci si te largoni kollen.

Infeksioni Covid-19 është një gjendje e frymëmarrjes e shkaktuar nga koronavirusi. Disa njerëz mund të jenë të infektuar pa vënë re asnjë simptomë (mjekët e quajnë këtë gjendje asimptomatike). Shumica një person ka simptoma të lehta, por disa mund të kenë edhe simptoma serioze, si probleme me frymëmarrjen shfaqet shpesh tek të moshuarit dhe tek njerëzit me sëmundje të lidhura si diabeti ose sëmundjet e zemrës.

Me kalimin e kohës, kolla mund të ketë periudha ciklike, ku shkakton ekspektorim të tepërt të sekrecioneve acarim dhe inflamacion, i cili përkeqëson kollën. Një kollë e thatë mund të mos ketë një shkak të qartë, por këto këshilla munden për t’ju ndihmuar. Gjithashtu, kolla mund t’ju bëjë të merrni frymë përmes gojës, gjë që mund të çojë në agjërim mbushja e mushkërive me ajër që irriton rrugët e frymëmarrjes dhe përkeqëson kollën.

Si mund ta kontrolloj kollën time?

Përvetësoni një model frymëmarrjeje „normale“ që përfshin frymëmarrje të butë, të qetë dhe diafragmatike me barkun e mbaj frymemarrjen ne fillim. Praktikoni këtë shpesh në mënyrë që të bëhet zakon.Këtu janë disa teknika të tjera që mund t’ju ndihmojnë të kontrolloni kollën tuaj:- Mbyllni gojën dhe gëlltitni.- Merrni frymë dhe nxirrni ngadalë përmes hundës, derisa të pushojë dëshira për kollë.- Pini shumë lëngje rregullisht (2-3 litra në ditë).- Përdorni tableta me propolis dhe N-acetilcisteinë, shpërndahen gradualisht në gojë për të mbuluar mukozën.goja dhe acarimi i reduktuar i kollës, si dhe pluhuri që do ta tretni në një gotë me ujë dhe do ta pini. Mjalti mund për të reduktuar irritimin e kollës.

Pse kam një kollë produktive?

Sekreti është një mekanizëm normal mbrojtës i trupit, kështu që mushkëritë pastrohen dhe mbahen të shëndetshme. Pas me infeksionet e mëparshme Covid-9, mund të keni një kollë të zgjatur me sekrecione, frymëmarrja juaj mund të jetë më e zhurmshmese normale dhe mund t’ju ngecë fryma. Është e rëndësishme që të largohen sekrecionet nga mushkëritë. Perdorimi i një sekretolitiki natyral siç është pluhuri Propomucil® është i nevojshëm për të eliminuar më lehtë sekrecionet nga traktit respirator si tek fëmijët ashtu edhe tek të rriturit. Propomucil® është një sekretolitik natyral që përmban propolis të pasur me  polifenolet, antioksidantë natyralë që janë aktorë të rëndësishëm në luftën kundër inflamacionit dhe N-acetilcisteina (NAC) e cila vepron duke zbërthyer sekretin, lehtëson nxjerrjen e tij dhe ndihmon në eliminimi i baktereve dhe viruseve, vepron si antioksidant, aktivizon imunitetin.

Propolisi dhe pluhuri N-acetilcisteinëmund të zvogëlojë mundësinë e riinfektimit dhe kollitjes së pakontrolluar, por edhe të ndihmojë në nxjerrjen e sekrecioneve nga rrugët e frymëmarrjes, për të lehtësuar frymëmarrjen.Ushtrimet e frymëmarrjes gjithashtu mund të ndihmojnë në pastrimin e mushkërive tuaja nga sekrecionet:1. Sigurohuni që jeni ulur drejt dhe rehat.2. Merr një frymë të ngadaltë dhe të thellë përmes hundës dhe mbaje për një numërim 3, pastaj ngadalë lëshojegojë, Përsëriteni 3-4 herë.3. Merrni frymë butësisht, të qetë për 20-30 sekonda (kontrolloni frymëmarrjen tuaj).4. Përsëritni hapat 2 dhe 3 deri në 3 herë.5. Përsëriteni 2-3 herë (ngadalë thithni përmes hundës, pastaj nxirreni shpejt përmes gojës,duke mbajtur fytin hapur si të avullonte një pasqyrë).Nëse kolla vazhdon për më shumë se 3 javë, kërkoni këshilla nga mjeku juaj. Kombinimi i propolisit me NAC përfaqësojnë një mbështetje më efektive të rrugëve të frymëmarrjes në infeksionet respiratore. Kjo është arsyeja pse është për muaRekomandimi numër 1, PropoMucil® për të gjithë ata që vuajnë nga kellbaza – më në fund këshilluar nga Dr. Bekim Arifi.

 

PropoMucil koristi kolačiće kako bi perosnalizovao sadržaje i analizirao posete. Poštuje pravila politike privatnosti. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close